Rólunk

Hola!

A kezdet

Miután némi tapasztalatot szereztünk a tex-mex, valamint a mexikói gasztronómia alapjaiból, ezt sikeresen megismertettük barátainkkal is.

Annyira kedvelt lett, hogy a délutánokat szinte minden nap a teraszunkon töltöttük a grill mellett, és soha nem egyedül.

Gondoltunk egy nagyot és 1999-ben megnyitottuk dédelgetett álmunkat, az éttermet.

Hola!

Ételeinkről

Étlapunk a nemzetközi konyhára alapul, erős befolyással van rá az amerikai, délnyugati konyha (south western cousine). Amire büszkék vagyunk: lávakövön sültek, valamint a bőséges tex-mex felhozatal, ami nem azonos a mexikóival, ez az Egyesült Államok délnyugati részére jellemző amerikaiasított mexikói ízvilág.
Valódi mexikói ételeink a tortillán alapulnak. A tortilla kukoricalisztből vagy búzalisztből készült lepény, melyet kenyér helyett fogyasztanak.
A tányér nagyságú tésztánál kisebbet taconak, a forró zsírban sültet tostadanak hívják.
A tortillákat csavarva, töltve burritónak, tepsiben sütve szósszal elchiladanak nevezik.

Az a fantasztikus benne, hogy mindenhez rengeteg friss zöldséget fogyaszthatunk, valamint szinte elengedhetetlen köret a rizs és a bab. Régen húst csak nagyon ritkán fogyasztottak a benszülött mexikóiak, ezért a laktató bab ételek számtalan formában készültek. A spanyolok megjelenésével került több hús az asztalra. Kedvelt húsétel a fajita, mely frissen sült paprika, paradicsom és hagyma társaságában forgatott sült csirke, sertés vagy akár marhahús is lehet. Meg kell mondanom, a vendégeink nagyon szeretik. A legkedveltebb ételünk a borrító, illetve a quesadilla.

Földrajzi elhelyezkedésünknek köszönhetően balkáni ételek is találhatók étlapunkon. A csevapcsicsa és a pljeszkavica remek, akár egy kis sörözéshez is. A megunhatatlan olasz konyhából a pizza és a tészta sem hiányozhat étlapunkról, de beszélhetnénk a kínai levesről is. Az ételeink közötti kicsapongás a családunk kedvelt fogásaiból áll össze, hol egy görög nyaralás, hol az első randevú emléke van becsempészve. A kicsik is találhatnak menüt maguknak, ezt a gyermekeink ötölték ki, de a vegetáriánusok sem maradhatnak éhen nálunk.

Hola!

A környezet

Varázslatos a mexikói kultúrában a színek használata, a megannyi cserép, totem, a szőttesek, és még sorolhatnám. Ezeket a hangulatot megpróbáljuk visszaadni a vendégek köré, de akad egy kis indián, vagy amerikai szimbólum is, hogy egy pillanatra se unatkozzanak, a szemek is jól lakjanak. Számtalan vendégünk van, aki a szemünk előtt nőtt fel, és ma már a családjukkal ülnek be hozzánk. A gyerekeknek külön zugot alakítottunk ki, nagyon szeretik ők is, no meg az ételükre figyelhető szülők is.

Hogy a dohányzás kedvelőinek is kedvezzünk, egy hangulatos kis teraszt is létrehoztunk, így talán mindenki igényének tudunk valamit nyújtani. Szeretnénk ha mindenki úgy érezné magát, mintha vendégségbe jönne, semmi kötelező megjelenés, feszengés, csak a laza jókedv, kikapcsolódás és persze tele, elégedett has.